Last days

Hej! Jag har tre arbetsdagar kvar i D.C. så viimeisiä viedään. Veckoslutet som gick var mitt sista och det tillbringades i Georgetown med fina vänner och god mat. Vi satt länge och lunchade på en italiensk resturang och sedan gick vi till ett av de mest kända cupcake-ställena i D.C., nämligen Baked&Wired. Fick också några tuliaisen fixade. Tiden efter jobbet kommer sista dagarna gå åt till att packa och organisera resväskorna så att jag får alting med mig.. På onsdag ska vi gå på några sista drinks med flickorna på boendet. 

Jag har lärt mig mycket under tiden här och är tacksam för det. Kommer kännas konstigt att lämna alla vänner här, men ser förstås massor framemot att se min familj igen <3

 

Kram!

Publicerad 22.05.2017 kl. 17:38

Hej!

Det har gått en hel månad sen jag skrev senast! Olli har varit här och vi har rest runt lite i USA och utforskat Washington D.C. så jag har inte hunnit skriva alls. Han åkte hem idag, vilket förstås var ledsamt eftersom vi har haft så skönt här. Dock är det dags för oss båda att ta tag i vardagen igen, han hemma på sommarjobbet och jag här med min sista tid i D.C. Jag ska försöka lägga in ett evenemang/museum/monument per veckoslut eftersom jag hittills sett så lite av den turistiga delen. 

På jobbfronten blir det spännande när de nya sommarpraktikanterna börjar fro.m. måndag. De kommer att droppa in längs maj och juni och min uppgift är att skola dem så att de klarar sig på kontoret. Angående hösten så fick jag idag veta att jag har ett nytt hetidsjobb hemma i Helsingfors!

Puss och kram åt alla hemma och travel safe my love <3

Publicerad 28.04.2017 kl. 03:01

Cherry Blossom Wine and Beer Festival

Det har varit en skön helg igen. Idag har det varit ca. 20 grader varmt i solen och jag har njutit ute på solterassen, och nu väntar diverse uppgifter. Igår på lördag följde jag extempore med en kompis från boendet till wine and beer festival. Det var riktigt skoj med utehäng med musik och vin och ett solbränt ansikte som följd. Efter det hängde vi med på en hemmafest i Arlington men tog oss ganska snabbt tillbaka till andra sidan floden. I övrigt har veckan igen gått snabbt och har gett två tours per dag och jag har fått träffa många nya människor. Jag gick också till ambassaden och röstade. När en del av nya internsen börar om en månad ska jag skola in dem, blir skoj! Den kommande arbetsveckan ska jag delta i en spännande föreläsning när finska företagsledare ska diskutera om Arktiska området och dess möjligheter. 

Sist men inte minst. Om en vecka denhär tiden kommer jag att förbereda mig för att möta Olli på flygfältet och vi kommer ha tre veckor tillsammans här.

Puss&kram.

Publicerad 02.04.2017 kl. 20:12

Trumpcare

Om förra veckan var hektisk så är det inget jämfört med vad den gågna arbetsveckan har varit. Det har dagligen kommit in hundratals samtal till kontoret av upprörda väljare eftersom det var meningen att House of Representatives skulle rösta om ett alternativ till Obamacare idag på fredag. I sista minuten drog sig dock Trump och republikanska partiet ur och Obamacare är i kraft tillsvidare. Jag har också haft många tours denna vecka och på torsdagen gick jag på ett Martti Ahtisaari evenemang. Ahtisaari var nämligen i Washington för att tala om transatlantiska relationer mellan USA och Finland, jätte intressant! Idag på jobbet blev det så bråttom att till och med vår kongressledamot svarade i telefonen, jag fick bildbevis på detta! Efter att han hade tagit ett antal samtal tyckte han att jag kunde ta min tourgrupp med och att vi gemensamt skulle gå ut på Speaker's balcony, dvs. Capitolium byggnadens finaste balkong med utsikt över hela National Mall. Även därifrån fick jag bildbevis. Vi fick också se Paul Ryan (vars balkong vi alltså besökte). 

Nu är jag så trött att jag bara ska äta middag, träna ett kort pass och sen se på Netflix tills jag somnar. Puss och kram åt er därhemma!

Publicerad 24.03.2017 kl. 23:30

Happy St. Patrick's Day

Igen är en hektisk arbetsvecka förbi och den avslutades med firande av St. Patrick's Day. Under veckan har jag varit tourguide åt människor som rest från distriktet till D.C. och som vill ha en rundtur av the Capitol, fått nya arbetsuppgifter, lyssnat på en hel massa väljare som ringt in till kontoret och fått fin feedback av teamet. Vi kommer fortfarande vara in session de tre följande veckorna, men sen blir det äntligen lite ledigt.

Vi hade "snöstorm" under tisdagen och flera fick ha ledig dag eftersom de inte kunde ta sig till jobbet, och nu talar vi alltså om någon ynka centimeter snö. Men nu har allt smultit bort och väderprognosen visar att våren är här för att stanna, med medeltemperatur runt 15 grader.

Samtidigt som jag jobbar heltid här är det mycket som jag måste fixa inför sommaren och hösten i Finland så dagarna blir långa. Springer alltid då jag hinner och veckossluten går ofta till att bara vila upp sig inför den kommande veckan.

Puss&kram åt alla hemma, ni är alla hjärtligt välkomna att hälsa på mig här! <3

Publicerad 18.03.2017 kl. 02:06

Jobb

Arbetsdagarna har varit långa denhär veckan, så det är skönt med veckoslut. På torsdag blev jag inbjuden av en kollega (som slutade på fredag) att komma med hela arbetsteamet på middag. Middagen var menat som en avskedsmiddag för arbetskompisen som slutade och jag råkade vara den enda praktikanten som hängde med. Det var en riktigt rolig kväll med mexikansk mat och sangria. 

Mina arbetsuppgifter kommer troligtvis att utökas från och med nästa vecka (återigen pga. att vår kollega fortsatte till en annan arbetsplats). Med hur mycket mitt ansvarsområde kommer att utökas är ännu oklart, men jag återkommer nästa vecka när jag vet mer om uppställningen. Nästa vecka ska jag också på besök till finska ambassaden i D.C.

Love you.

Publicerad 11.03.2017 kl. 05:00

Linedance

En vecka har igen gått förbi i ett huj och imorgon är det igen arbetsdag. Igår på lördag åkte jag och tre andra tejer till en bar med live country musik och lärde oss dansa linedance. Vi hade otroligt skoj och det var en jännä upplevelse! För första gången har jag också smakat på rå cookie dough, som man får från butiken, nam.

Idag har jag talat med familjen och nu ska jag lägga in arbetsansökningar, jobba med studier och förbereda mig för den kommande veckan.

Love you!

Publicerad 05.03.2017 kl. 17:35

Chillkväll

Det är lördag och jag har tagit det lugnt idag, satt ute i solen på förmiddagen, skrivit ansökningsbrev och talat med familjen. Ska snart gå till Walmart med en av mina svenska vänner och sedan ska vi gå ut och äta. Efter maten ska vi åka till en bekant och chilla och dricka lite vin. De kommande veckorna är det längre arbetsdagar så jag kommer inte att hinna göra så mycket annat än jobba. Till min arbetsuppgifter hör att svara i telefonen när väljare från distriktet ringer, utföra research, göra upp statistik i Excel och hålla guidade turer åt människor som kommer till Washington D.C. från kongressmannens distrikt. Det exceptionella politiska klimatet här inverkar förstås på arbetet.

I början av April kommer Olli hit, vi har bestält flygbiljetter och boende färdigt, ska bli så roligt!!

Puss&kram åt er därhemma <3

Publicerad 25.02.2017 kl. 21:28

Långhelg

Nu är långhelgen förbi och jag ska normalt på jobb imorgon. Under veckosslutet har jag umgåtts med svenskar, skaffat uber (det är sjukt billigt att använda det här), ätit middag med svenskar, ätit lunch med amerikaner, talat med familjen, solat och gått på National Museum of American History. Kommande vecka har färre och kortare arbetsdagar när kongressen inte är in session.

Kramar åt alla hemma <3

Publicerad 20.02.2017 kl. 23:41

TMH

Det är fredag och långhelg framför, det var supergod middag ikväll (hamburgare och vanilla ice cream) och det var jätteskoj att sitta med tjejerna och skvallra om arbetet, presidenten och the deep south. Utöver mina två fellow skandinavier (och en kanadensare, nästan samma sak) så har jag några vänner som vuxit upp nära "bibelbältet", men som ändå är så super liberala. Det absolut bästa med att bo här är människorna som man får träffa dagligen vid de gemensamma måltiderna och i de gemensamma utrymmena. De flesta jobbar antingen på kongressen eller vid någon ambassad/övrig myndighet. 

Imorgon tänkte jag gå till Georgetown och promenera runt (kanske gå och äta en cupcake till Baked&Wired) och möjligtvis hänga med några andra på bowling och middag på kvällen.

Älskar er där hemma <3

Publicerad 18.02.2017 kl. 03:00

Chinatown och Shake Shack

Det är torsdag och jag har varit här en vecka strax. Imorgon är det kortare arbetsdag för att kongressen inte är in session (som den varit hela veckan). Jag ska idag igen svara i telefon och försöka gå omkring så mycket som möjligt i byggnaderna.

Igår gick jag och min svenska kompis till Chinatown för att ladda en prepaid till min telefon, och så gick vi samtidigt till Vita huset och Macy's. Det blir långhelg imorgon så jag tänkte att jag under helgen skulle försöka gå till Georgetown (hitta USA:s bästa cupcake ställe), Madame Tussauds och Spy Museum. I mars tänkte jag att jag skulle gå på hockey match så ja ska beställa biljetterna under helgen.

I övrigt lär jag mig nytt om kulturen och om mig själv varje dag, och lärde mig också att en av de bästa hamburgarna jag ätit görs på Shake Shack.

Puss och kram åt alla där hemma <3 

Publicerad 16.02.2017 kl. 13:48

Family

Andra arbetsdagen är förbi och fortfarande är det förstås mycket nytt, som att överhuvudtaget hitta i byggnaderna.. Men har i stort sett svarat på telefonsamtal hela dagen och det har varit intressant att få tala med medborgare ute i distriktet, det finns nämligen stor variation på åsikter. 

Alla som känner mig vet att jag älskar mina rutiner, och jag har haft en del svårigheter att ge mig tid att vänja mig vid alla dessa förändringar som mina fyra månader här innebär. Det är världens bästa känsla när jag talar med min familj som känner mig utan och innan och som vet precis varför jag reagerar på de sätt jag gör. Jag kan omöjligen kunna orientera mig eller veta allt om kontorets oskrivna regler när jag endast är på min första vecka, och det tar en stund att vänja sig vid att hierarkin här är helt på annan nivå än i Finland. Efter en dag av olika sinnesstämningar kan jag nu gå och lägga mig och konstatera att det är en ny dag imorgon. 

Jag älskar er alla där hemma <3

Publicerad 15.02.2017 kl. 03:30

Tomorrow's a new day

Hade min första arbetsdag idag, som slutade 20:30. Massor med nytt att lära sig och kontoret är ju ganska speciellt. Men jag ska ge det en ärlig chans. Imorgon kommer jag att sluta i dräglig tid (kl 18!) och efter det ska vi fira galentine's day med flickorna på TMH. På onsdag ska jag äntligen försöka få mitt mobilabonnemang fixat.

Saknar alla där hemma <3

Publicerad 14.02.2017 kl. 04:06

Jetlag och Walmart

Igår gick jag och några andra tjejer från TMH på en guidad tur på United States Capitol, min blivande arbetsplats, så jag fick promenera den väg jag kommer att gå till jobbet. Efter rundturen gick jag till Union Station för att handla sånt jag inte ville släpa med från Finland och för att bekanta mig med kvarteren runt mitt boende. Jetlagen blev riktigt illa på efetrmiddagen..

Idag har jag sovit bättre och gick till äntligen till Walmart! Temperaturen ute ligger på 15 grader så det är skönt att promenera omkring. Ska facetimea med alla där hemma och tänkte sedan fara iväg på en länk. Imorgon börjar jobbet äntligen!

Publicerad 12.02.2017 kl. 19:37

Goodbyes

Trots att jag föberett mig på att åka iväg, så var det inte  särskilt roligt att säga hejdå. Tyngst var de sista timmarna innan avfärd och sista stunderna på flygfältet. 

Flygresan gick smidigt och jag hittade min transport som skulle ta mig till det som nu de kommande månaderna ska vara mitt hem. Först när jag i taxin åkte förbi vita huset och kongressbyggnaden slog det mig att jag verkligen är framme och att jag nu ska jobba här. 

Stället där jag bor är mysigt och nära min arbetsplats. För tillfället bor det ca. 120 andra tjejer här som största delen jobbar som interns, och det är skönt att få äta och umgås med andra som är i samma båt.

Idag ska vi gå till Capitol hill på en guidad tur och ikväll är mingel som gäller. 

Publicerad 11.02.2017 kl. 16:20

Om mig

Finlandssvensk jur.stud. som tillbringar våren 2017 som praktikant på USA:s kongress.