Chillkväll

Det är lördag och jag har tagit det lugnt idag, satt ute i solen på förmiddagen, skrivit ansökningsbrev och talat med familjen. Ska snart gå till Walmart med en av mina svenska vänner och sedan ska vi gå ut och äta. Efter maten ska vi åka till en bekant och chilla och dricka lite vin. De kommande veckorna är det längre arbetsdagar så jag kommer inte att hinna göra så mycket annat än jobba. Till min arbetsuppgifter hör att svara i telefonen när väljare från distriktet ringer, utföra research, göra upp statistik i Excel och hålla guidade turer åt människor som kommer till Washington D.C. från kongressmannens distrikt. Det exceptionella politiska klimatet här inverkar förstås på arbetet.

I början av April kommer Olli hit, vi har bestält flygbiljetter och boende färdigt, ska bli så roligt!!

Puss&kram åt er därhemma <3

Publicerad 25.02.2017 kl. 21:28

Långhelg

Nu är långhelgen förbi och jag ska normalt på jobb imorgon. Under veckosslutet har jag umgåtts med svenskar, skaffat uber (det är sjukt billigt att använda det här), ätit middag med svenskar, ätit lunch med amerikaner, talat med familjen, solat och gått på National Museum of American History. Kommande vecka har färre och kortare arbetsdagar när kongressen inte är in session.

Kramar åt alla hemma <3

Publicerad 20.02.2017 kl. 23:41

TMH

Det är fredag och långhelg framför, det var supergod middag ikväll (hamburgare och vanilla ice cream) och det var jätteskoj att sitta med tjejerna och skvallra om arbetet, presidenten och the deep south. Utöver mina två fellow skandinavier (och en kanadensare, nästan samma sak) så har jag några vänner som vuxit upp nära "bibelbältet", men som ändå är så super liberala. Det absolut bästa med att bo här är människorna som man får träffa dagligen vid de gemensamma måltiderna och i de gemensamma utrymmena. De flesta jobbar antingen på kongressen eller vid någon ambassad/övrig myndighet. 

Imorgon tänkte jag gå till Georgetown och promenera runt (kanske gå och äta en cupcake till Baked&Wired) och möjligtvis hänga med några andra på bowling och middag på kvällen.

Älskar er där hemma <3

Publicerad 18.02.2017 kl. 03:00

Chinatown och Shake Shack

Det är torsdag och jag har varit här en vecka strax. Imorgon är det kortare arbetsdag för att kongressen inte är in session (som den varit hela veckan). Jag ska idag igen svara i telefon och försöka gå omkring så mycket som möjligt i byggnaderna.

Igår gick jag och min svenska kompis till Chinatown för att ladda en prepaid till min telefon, och så gick vi samtidigt till Vita huset och Macy's. Det blir långhelg imorgon så jag tänkte att jag under helgen skulle försöka gå till Georgetown (hitta USA:s bästa cupcake ställe), Madame Tussauds och Spy Museum. I mars tänkte jag att jag skulle gå på hockey match så ja ska beställa biljetterna under helgen.

I övrigt lär jag mig nytt om kulturen och om mig själv varje dag, och lärde mig också att en av de bästa hamburgarna jag ätit görs på Shake Shack.

Puss och kram åt alla där hemma <3 

Publicerad 16.02.2017 kl. 13:48

Family

Andra arbetsdagen är förbi och fortfarande är det förstås mycket nytt, som att överhuvudtaget hitta i byggnaderna.. Men har i stort sett svarat på telefonsamtal hela dagen och det har varit intressant att få tala med medborgare ute i distriktet, det finns nämligen stor variation på åsikter. 

Alla som känner mig vet att jag älskar mina rutiner, och jag har haft en del svårigheter att ge mig tid att vänja mig vid alla dessa förändringar som mina fyra månader här innebär. Det är världens bästa känsla när jag talar med min familj som känner mig utan och innan och som vet precis varför jag reagerar på de sätt jag gör. Jag kan omöjligen kunna orientera mig eller veta allt om kontorets oskrivna regler när jag endast är på min första vecka, och det tar en stund att vänja sig vid att hierarkin här är helt på annan nivå än i Finland. Efter en dag av olika sinnesstämningar kan jag nu gå och lägga mig och konstatera att det är en ny dag imorgon. 

Jag älskar er alla där hemma <3

Publicerad 15.02.2017 kl. 03:30

Tomorrow's a new day

Hade min första arbetsdag idag, som slutade 20:30. Massor med nytt att lära sig och kontoret är ju ganska speciellt, eftersom vi nu talar om en konservativ republikan. Men jag ska ge det en ärlig chans. Imorgon kommer jag att sluta i dräglig tid (kl 18!) och efter det ska vi fira galentine's day med flickorna på TMH. På onsdag ska jag äntligen försöka få mitt mobilabonnemang fixat.

Saknar alla där hemma <3

Publicerad 14.02.2017 kl. 04:06

Jetlag och Walmart

Igår gick jag och några andra tjejer från TMH på en guidad tur på United States Capitol, min blivande arbetsplats, så jag fick promenera den väg jag kommer att gå till jobbet. Efter rundturen gick jag till Union Station för att handla sånt jag inte ville släpa med från Finland och för att bekanta mig med kvarteren runt mitt boende. Jetlagen blev riktigt illa på efetrmiddagen..

Idag har jag sovit bättre och gick till äntligen till Walmart! Temperaturen ute ligger på 15 grader så det är skönt att promenera omkring. Ska facetimea med alla där hemma och tänkte sedan fara iväg på en länk. Imorgon börjar jobbet äntligen!

Publicerad 12.02.2017 kl. 19:37

Goodbyes

Trots att jag föberett mig på att åka iväg, så var det inte  särskilt roligt att säga hejdå. Tyngst var de sista timmarna innan avfärd och sista stunderna på flygfältet. 

Flygresan gick smidigt och jag hittade min transport som skulle ta mig till det som nu de kommande månaderna ska vara mitt hem. Först när jag i taxin åkte förbi vita huset och kongressbyggnaden slog det mig att jag verkligen är framme och att jag nu ska jobba här. 

Stället där jag bor är mysigt och nära min arbetsplats. För tillfället bor det ca. 120 andra tjejer här som största delen jobbar som interns, och det är skönt att få äta och umgås med andra som är i samma båt.

Idag ska vi gå till Capitol hill på en guidad tur och ikväll är mingel som gäller. 

Publicerad 11.02.2017 kl. 16:20

Preparations

Utgångsläget för min praktik är följande: Donald Trump har valts till president och jag kommer att jobba för en kongressledamot som är republikan. Bloggens syfte är främst att skriva ner egna upplevelser och tankar men samtidigt hålla familj, vänner och bekanta uppdaterade om vad som händer på andra sidan Atlanten. 

Publicerad 01.02.2017 kl. 12:23

Om mig

Finlandssvensk jur.stud. som tillbringar våren 2017 som praktikant på USA:s kongress.

Senaste kommentarer

12.02, 01:48Goodbyes av Olli